De ce este importantă mentenanța unui site web

Știm cu toții cât de important este să avem un site web bine structurat. Dar pur și simplu a avea site-ul doar funcțional nu este suficient. Actualizarea și întreținerea în mod regulat a site-ului este crucială pentru a vă asigura că site-ul funcționează la capacitate maximă.

Site-urile web necesită întreținere pentru a funcționa corect. Actualizarea și întreținerea corectă a site-ului ajută la asigurarea securității, la creșterea numărului de vizitatori noi, la creșterea traficului și multe altele. Ne-ar plăcea să vă împărtășim câteva dintre principalele motive pentru care credem că este important să vă întrețineți site-ul.

Actualizări regulate de conținut

Este foarte important ca conținutul de pe site să fie actualizat periodic, astfel încât vizitatorii site-ului să poată continua să revină. O actualizare periodică a conținutului relevant din site, nu numai că face site-ul web mai interesant, ci ajută site-ul să se situeze printre primele locuri în motoarele de căutare pe internet.

Pentru a oferi celor care caută conținut de cea mai bună calitate, motoarele de căutare precum Google ridică clasamentele site-urilor web care sunt actualizate în mod regulat. O clasare mai ridicată crește vizibilitatea site-ului, ceea ce crește probabilitatea ca conținutul să apară atunci când publicul țintă caută cuvintele cheie relevante. Actualizarea site-ului cu informații valoroase, remedierea link-urilor întrerupte, eliminarea paginilor duplicate și menținerea conținutului actualizat va ajuta la atragerea atât de vizitatori noi, cât și de vizitatori care revin.

Îmbunătățește securitatea și protecția

Securitatea este principalul motiv pentru care întreținerea site-ului este atât de importantă. Dacă organizația dvs. utilizează un sistem de gestionare a conținutului (CMS) precum Drupal sau WordPress , veți dori să vă asigurați că site-ul dvs. ține pasul cu corecțiile software și actualizările de securitate. Nerespectarea acestui lucru oferă hackerilor șansa de a fura date de pe site.

Backup de siguranță

Având și urmând un program regulat de întreținere a site-ului web, vă permite să aveți o copie de siguranță fiabilă în cazul în care sistemul dumneavoastră se blochează sau se întâmplă altceva cu programul sursă al site-ului. Este mai ușor să recuperați cu o copie de rezervă funcțională decât să reîncepeți construirea site-ului de la zero.

Prin urmare, echipele profesioniste de întreținere a site-ului web fac de obicei copii de rezervă pentru două elemente ale site-ului web:

codul sursă

  • Javascript
  • PHP
  • HTML
  • Coduri CSS
  • Alte plugin-uri

conținutul site-ului web

  • Text
  • Imagini
  • Fișiere video
  • Fișiere audio

Acest lucru este necesar pentru a preveni pierderea fișierelor, pluginurilor și/sau conținutului.

Optimizează experiența vizitatorilor

Actualizarea regulată a site-ului cu conținut care poate fi partajat, cum ar fi evenimente viitoare, galerii de imagini și bloguri, oferă audienței o idee despre cine sunteți și ce faceți. Interacționați cu publicul incluzând elemente care pot fi acționate, cum ar fi un formular de înscriere la buletin informativ(newsletter) și pictograme de rețele sociale care fac legătura cu profilul organizației. Un site web bine întreținut vă ajută să vă promovați marca, munca și misiunea. Eliminați informațiile învechite și efectuați un audit al site-ului pentru a urmări problemele și erorile de pe site. Faceți acest lucru în mod regulat, astfel încât să puteți oferi vizitatorilor cea mai bună experiență de utilizator posibilă.

Întreținerea site-ului web este importantă pentru toate organizațiile, atât mari cât și mici. Întreținerea regulată a site-ului va îmbunătăți performanța și va oferi vizitatorilor un mediu sigur și securizat.

Adrese utile: Preț servicii mentenanță site | Preț servicii dezvoltare website | Portofoliu | Facebook | LinkedIn | Google | Contact

Autor: Ionut Puchianu

Ai nevoie de ajutor?

Așteptăm cu nerăbdare să aflăm despre ideea voastră. Scrieți-ne un mesaj și unul dintre experții noștri vă va contacta înapoi.

Construim lucruri mari împreună

Așteptăm cu interes să ne povestiți despre afacerea sau produsul dumneavoastră.

+40(724)004263

+40(771)032085

office@fpd.ro

Scrieți-ne