Conteaza viteza paginii web pentru SEO

servicii seo fpdCe este viteza paginii

Viteza paginii este timpul necesar între cererea browserului pentru o pagină până când browserul finalizează procesarea și redarea conținutului. Mulți factori afectează viteza unei anumite pagini, inclusiv cantitatea și tipul de conținut, distanța pe care o parcurg datele, tipul de conexiune, dispozitivul, sistemul de operare și browserul.

Cele mai bune practici pentru a îmbunătăți viteza paginii

Optimizați imaginile

Imaginile sunt de obicei cele mai grele elemente, iar comprimarea imaginilor este una dintre cele mai rapide moduri de a face un site să se încarce rapid.

Instrumente precum WP Smush facilitează optimizarea imaginilor dacă rulați un site WordPress. În caz contrar, se poate utiliza un compresor de imagini, care poate economisi multă lățime de bandă.

Alege gazduire de calitate

Găzduirea web joacă un rol important în cât de repede se încarcă un site. Dacă rulați pe o găzduire partajată, vor exista multe site-uri care rulează pe același server, ceea ce poate influența viteza paginii.

Desigur, nu trebuie să plătești sute de euro pentru un hosting dacă proiectul este la început. O găzduire partajată va oferi probabil cel mai bun raport calitate-preț pentru un start-up. Acordați atenție acestor aspecte și nu alegeți cea mai ieftină opțiune pe care o veți găsi.

Optimizați și reduceți codul

Dacă aveți un cod scris prost, site-ul poate încetini. Utilizați numai servicii și instrumente terțe care sunt dezvoltate și actualizate în mod activ.

Dacă utilizați WordPress, puteți căuta un plugin care detectează codul scris greșit și care vă oferă posibilitatea de a compacta codul.

Utilizați un CDN

O rețea de livrare a conținutului (CDN) este o colecție de servere web distribuite geografic în mai multe locații care pot fi utilizate pentru a furniza conținut mai eficient utilizatorilor.

În loc ca datele să călătorească în întreaga lume, utilizatorii le pot obține de la un server CDN mai aproape de ei. Implementarea unui CDN poate face o diferență masivă în viteza site-ului pentru vizitatorii internaționali.

Concluzie

Pe măsură ce așteptăm cu nerăbdare, un lucru este clar: optimizarea vitezei paginii web este necesară pentru viitor. Pe măsură ce Google continuă să recompenseze site-urile compatibile cu dispozitivele mobile și site-urile cu o experiență pozitivă a paginii, concentrarea SEO ar trebui să se axeze și pe îmbunătățirea vitezei paginii web.

Adrese utile: Preț Servicii | Portofoliu | Facebook | LinkedIn | Google | Contact

Servicii Marketing: Optimizare SEO | Social Media | Facebook Ads | Google Ads | LinkedIn Ads | TikTok Ads | Youtube Ads

Autor: Ionut Puchianu

Ai nevoie de ajutor?

Așteptăm cu nerăbdare să aflăm despre ideea voastră. Scrieți-ne un mesaj și unul dintre experții noștri vă va contacta înapoi.

Construim lucruri mari împreună

Așteptăm cu interes să ne povestiți despre afacerea sau produsul dumneavoastră.

+40(724)004263

+40(771)032085

office@fpd.ro

Scrieți-ne